Vill du bli apotekare, receptarie eller komplettera din utbildning inom läkemedelsområdet?

Vad vill du lära dig om läkemedel? Farmakologiska mekanismer, biverkningar, beroendemekanismer, metabolism, kinetik, bioinformatik, kliniska prövningar, molekylärbiologi ur ett farmaceutiskt perspektiv eller något helt annat? Du kommer att hitta ett lämpligt utbildningsprogram eller en kurs hos oss i Uppsala!

Klicka i menyn till vänster för att hitta ett undervisningsämne, en kurs eller ett helt utbildningsprogram som passar dig.

Hur ser vårt utbud av kurser ut?

  • Vi har ett brett och varierat utbud av fristående och programbundna kurser om läkemedel
  • Vi har kurser både på grund- och avancerad nivå
  • Vi har även distanskurser inom farmakologi, farmaceutisk bioinformatik och farmakovigilans
  • Våra kurser uppdateras ständigt med nya forskningsrön
  • Kurserna leds av välutbildade och erfarna lärare som också är aktiva forskare
  • Undervisningen utförs av professorer, lektorer och adjunkter samt forskare och doktorander från forskargrupperna.
  • Många kurser har även externa gästföreläsare från läkemedelsindustrin, myndigheter och från andra delar av samhället

Vad får man för jobb som apotekare eller receptarie?

Vill du arbeta som forskare på forsknings- och utvecklingslaboratorier eller som läkemedelsexpert på apotek? Eller vill du hellre arbeta med kliniska prövningar av nya läkemedel eller arbeta som klinisk farmaceut på sjukhusets vårdavdelningar för att optimera enskilda patienters läkemedelsbehandling?   Du kanske är mer intresserad av att granska nya läkemedel, kosmetika eller andra kemiska ämnen  som skall godkännas av myndigheter? Det finns många olika typer av arbetsuppgifter och arbetsplatser där du kan finna ett intressant arbete.

Läkemedelsindustrin är i högsta grad internationell vilket ger dig goda möjligheter att kunna arbeta var du vill i världen. Apotekarutbildningen är EU-anpassad och det betyder att en svensk apotekarexamen erkänns i andra EU-länder. Om du vill arbeta på apotek utanför EU kan du behöva komplettera din svenska utbildning. Apotekare kan även arbeta inom livsmedels-, kosmetika- och kemisk-teknisk industri.

Välkommen att studera vid farmaceutiska fakulteten i Uppsala!

Vill du redan nu veta mer om hur det är att plugga på Uppsala universitet? På vår sida om att läsa på universitetet finns massor av praktisk information. På sidan om farmaceutiska fakulteten finns mer information om våra utbildningar. Fakulteten har en mycket god relation med läkemedelsindustri, bioteknikföretag, apotek, läkemedelsverket, m fl, vilka utgör de största arbetsgivarna. Synpunkter från avnämarna är centralt i utveckling och kvalitetssäkring av programmen.

Våra program och kurser söker du via Studera.nu

Du hittar mer information om programmen på Studentportalen.

Här kan du beställa tryckt utbildningsinformation från Uppsala universitet.